BIURO PRASOWE
AKTUALNOŚCI INFORMACJE PRASOWE TECZKA PRASOWA ARCHIWUM MATERIAŁY GRAFICZNE

Ruszył McDonald’s w Przemyślu!

placehold
14.02.2014 piątek

14 lutego została otwarta pierwsza w Przemyślu restauracja McDonald’s. W lokalu znalazło pracę 50 osób.

Restauracja mieści się przy ulicy Heidi Wernerus-Neumann 1, w pobliżu ronda Paderborn. Nowy obiekt charakteryzuje się przyjaznym wystrojem, który tworzą  nowoczesne meble i odpowiednio dobrane stylowe oświetlenie. Całość utrzymana jest  w kolorystyce naturalnych barw – brązów, zieleni i bieli.  Także zewnętrzna część restauracji, w tym elewacja, wzbogacone są elementami wykonanymi z naturalnych materiałów – drewna i kamienia.

We wnętrzu na gości czeka 89 miejsc siedzących oraz kącik kawiarniany McCafé. W jego ofercie znajdują się napoje kawowe przygotowane na bazie espresso ze świeżo mielonych ziaren kawy Arabica, wiele gatunków herbat oraz szeroki wachlarz deserów.

Przy sprzyjającej pogodzie goście mogą korzystać z ogródka restauracyjnego, a dzieci bawić się na zewnętrznej zabawce. Do dyspozycji rowerzystów jest specjalnie przygotowany stojak rowerowy.

Restauracja McDonald’s to również dodatkowa oferta pracy: „Zatrudnienie w naszej restauracji znalazło 50 osób, w tym 8 managerów. To ludzie w różnym wieku, którym firma gwarantuje umowę o pracę i możliwości szybkiego awansu. Rekrutacja nadal trwa. Osoba chcąca się u nas zatrudnić musi być pełnoletnia i mieć motywację. My zajmujemy się szkoleniem. Zatrudniamy także niepełnosprawnych” – mówi Mieczysław Gaweł, licencjobiorca McDonald's, który prowadzi sześć restauracji McDonald’s w województwie podkarpackim: cztery w Rzeszowie, jedną w Krośnie, a od dzisiaj również jedną w Przemyślu.

Lokal oferuje darmowy dostęp do bezprzewodowego Internetu oraz jest przyjazny osobom niepełnosprawnym.

Restauracja jest czynna 7 dni w tygodniu w godzinach 7:00-24:00, a linia McDrive o dwie godziny dłużej – do 2:00. W godzinach porannych jest serwowane menu śniadaniowe.

Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska i www.mcdonalds.pl .